INFO

We starten we om 19.30 uur. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent bij het basketbalveldje in Park de Wezenlanden (Wethouder Alferinkweg). Vanaf daar maken we onder begeleiding van muziek, speaker en verkeersregelaars de ronde. Let op, het dragen van een helm is verplicht!

We vertrekken als één groep en komen zo ook weer aan. Omdat er zowel volwassenen als kinderen meedoen, passen we ons tempo hierop aan. Als je niet zo snel kunt skaten, rijd dan vooraan in het peloton. Dat maakt het makkelijker. Wanneer je niet kunt volgen of geblesseerd raakt, is er voldoende begeleiding en een bezemwagen aanwezig.

GEBRUIK JE KOP
HELM OP!

De organisatie van Night Skate Zwolle stelt – in navolging van de KNSB – het dragen van een (skate- of fiets) helm verplicht! Daarnaast adviseren wij alle deelnemers dringend andere goede valbescherming te dragen. Het niet dragen van deze beschermingsmiddelen kan leiden tot ernstig letsel.
Natuurlijk blijft meerijden met= of zonder deze beschermingsmiddelen altijd volledig voor eigen risico van de deelnemer zelf.

Onze sponsor Lindeholz Rouveen zal tijdens de Night Skates aanwezig zijn met een beperkt aantal leenhelmen.
Veiligheid komt op de eerste plaats. Draag daarom de juiste bescherming. Vergeet je helm niet en houd je aan de verkeersregels. Denk eraan dat je ook veilig thuis komt.

Voor meer informatie: bekijk de algemene voorwaarden.

ROUTE

Iedere editie heeft een andere route langs de mooie plekken van Zwolle. Elke edities zoeken we een andere wijk uit.

We verzamelen in Park de Wezenlanden en vanaf deze locatie skaten we zoveel mogelijk over asfaltwegen. We worden begeleid door ervaren verkeersregelaars op skeelers én op motoren.

WEER

Als het regent (of de verwachting is dat het gaat regenen tijdens de tocht) gaat de Night Skate Zwolle niet door. Dat is natuurlijk jammer, maar we kunnen dan jouw veiligheid niet garanderen. Uiterlijk om 17.00 uur nemen we het besluit of een editie wordt afgelast. Houd het weerbericht dus goed in de gaten en check in ieder geval onze facebookpaginga en de website.

PAUZE

Halverwege de tocht is er een pauze. Net zoals de routes is ook de pauzeplaats iedere keer ergens anders. Tijdens de pauze kan je bij ons een flesje water kopen (€1,00).

Als je je lampjes niet kunt vinden of je hebt ze niet? Niet getreurd, je kunt bij ons een LED-band kopen (€3,00).

MUZIEK

Pedro Delamigo is de muzikale alter ego van Peter van der Graaff. Pedro Delamigo’s stijl kan omschreven worden als energiek, vrolijk en groovy. Elke stet is intiem en opzwepend. Tijdens zijn sets neemt hij het publiek mee op een reis door de tijd. Bekende dance hits worden afgewisseld met oude klassiekers en nieuwe onbekende platen. Door dit te combineren met Top40 hits in een nieuw jasje, ben jij sowieso verzekerd van een avond waarbij je niet stil kan blijven staan!

Heb je een favoriet skate-nummer? Geef het gerust aan hem door bij de start en wie weet draait hij het nummer tijdens de tocht.

GRATIS

De Night Skate Zwolle is een gratis skatetocht. Je zult begrijpen dat we wel kosten hebben om dit evenement te organiseren. 

Daarom gaan we tijdens de pauze met de pet (of eigenlijk met de helm) rond.

LEENSKATES

Super, dat je mee wil. Maar waar zijn ook alweer je skates? Of heb je wel skates maar zitten ze niet lekker? Geen probleem! Want onze sponsor Lindenholz stelt skates en helmen beschikbaar om uit te proberen. Dus kom naar Night Skate Zwolle en probeer een paar uit. Gratis!

Heb je andere vragen of wensen? De collega’s van Lindenholz helpen je graag verder met een kleine reperatie of informatie.