START OM 19.30 UUR

We starten om 19.30 uur. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent bij het basketbalveldje in Park de Wezenlanden (Wethouder Alferinkweg). Vanaf daar zullen we onder begeleiding van muziek, speaker en verkeersreglaars de ronde maken.


We vertrekken als één groep en komen zo ook weer aan. Omdat er zowel volwassenen als kinderen meedoen, passen we ons tempo hierop aan. Als je niet zo snel kunt skaten, rijd dan vooraan in het peloton. Dat maakt het makkelijker. Wanneer je niet kunt volgen of geblesseerd raakt, is er voldoende begeleiding en een volgauto aanwezig.

GEBRUIK JE KOP, HELM OP!

De organisatie van Night Skate Zwolle stelt - in navolging van de KNSB - het dragen van een (skate- of fiets) helm verplicht! Daarnaast adviseren wij alle deelnemers dringend andere goede valbescherming te dragen. Het niet dragen van deze beschermingsmiddelen kan leiden tot ernstig letsel en zelfs de dood.
Natuurlijk blijft meerijden met of zonder deze beschermingsmiddelen altijd volledig voor eigen risico van de deelnemer zelf.
Veiligheid komt op de eerste plaats. Draag daarom de juiste bescherming. Vergeet je helm niet en houd je aan de verkeersregels. Denk eraan dat je ook veilig thuis komt (lampjes).


Voor meer informatie: bekijk de algemene voorwaarden.


WARMING UP

Om goed voorbereid te kunnen starten gaan we om 19.00 uur de spieren losmaken, nog even de remtechnieken en het rijden in een groep oefenen.


Op 24 augustus wordt de Stunned Warming Up gegeven door niemand minder dan Ronald Mulder! Helemaal een goede reden om mee te doen.


Dus, aarzel niet en doe gezellig mee!FILA SKATES UITPROBEREN

Super, dat je mee rijdt. Maar waar zijn ook alweer je skates? Of heb je wel skates maar zitten ze niet lekker? Geen probleem want FILA stelt skates en helmen beschikbaar om uit te proberen.Dus kom naar Night Skate Zwolle en probeer een paar uitGarits! Heb je andere vragen of wensen? De mensen van FILA helpen je graag verder.

MUZIEK

Pedro Delamigo is de muzikale alter ego van Peter van der Graaff. Pedro Delamigo's stijl kan omschreven worden als energiek, vrolijk en groovy. Elke stet is intiem en opzwepend. Tijdens zijn sets neemt hij het publiek mee op een reis door de tijd. Bekende dance hits worden afgewisseld met oude klassiekers en nieuwe onbekende platen. Door dit te combineren met Top40 hits in een nieuw jasje, ben jij sowieso verzekerd van een avond waarbij je niet stil kan blijven staan!

Heb je een favoriet skate-nummer? Geef het gerust aan hem door bij de start en wie weet draait hij het nummer tijdens de tocht.

GELD OPHALEN VOOR MS RESEARCH

De Night Skate Zwolle is een gratis skatetocht, behalve de speciale editie van 24 augustus. Tijdens deze tocht willen we, samen met onder andere Ronald Mulder, geld ophalen voor MS Research. Voor deze editie vragen we €5,00 inschrijfgeld. Het inschrijfgeld gaat in z’n geheel naar MS Research. Dus door jouw deelname aan de Night Skate Zwolle help je je medemens.ROUTE

Iedere editie heeft een andere route langs de mooie plekken van Zwolle. Deze keer skate we richting de Aa-landen. We verzamelen in Park de Wezenlanden en van daaruit skaten we zoveel mogelijk over asfaltwegen. We worden begeleid door ervaren verkeersregelaars op skeelers. De route is bijna 14,5 km.


SLECHT WEER

Als het regent (of de verwachting is dat het gaat regenen tijdens de tocht) gaat de Night Skate Zwolle niet door. Dat is natuurlijk jammer, maar we kunnen dan jouw veiligheid niet garanderen. Uiterlijk om 17.00 uur nemen we het besluit of een editie wordt afgelast. Houd het weerbericht dus goed in de gaten en check in ieder geval onze site.

PAUZE

Halverwege de tocht is een pauze. Net zoals de routes zijn ook de pauzeplaatsen iedere keer ergens anders.


Tijdens de pauze kan je bij ons een flesje water kopen. Op 24 augustus kost een flesje water €2,00. De helft van dat bedrag gaat naar MS Research.